Selecteer een pagina

Bourguignon lès Morey

Bourguignon lès Morey is een klein, oud dorpje aan de rand het departement de Haute Saône, op de grens met het departement de Haute Marne.

omgeving Bourguignon foto-5

 

Door de prachtige ligging tegen de rug van de Roche de Morey, de hoogste heuvel in de omgeving, heeft het dorp een zeer weids uitzicht over het dal van de rigolette.

 

omgeving Bourguignon foto-8-grottenDe plek heeft een historie die meer dan 6000 jaar terug gaat. Archeologische opgravingen laten zien dat er in diverse tijdsperioden in het verleden bewoning is geweest, o.a. door de Kelten. In de nabije omgeving kun je prehistoriche grotten vinden.

 

Het dorpje en de streek hebben nog veel authenticiteit, het lijkt soms of de tijd er heeft stilgestaan en de moderne wereld is alleen terug te vinden op de buiten het dorp gelegen boerderijen.

omgeving Bourguignon foto-8

 

Omringt door bossen en landbouwgronden, veraf van enige industriële activiteit, kun je hier nog genieten van de echte stilte. De natuurlijke, weldadige rust die je hier ervaart zit in alles, in de mensen, de huizen, de bossen: de plek om te onthaasten en  je even helemaal op te laden.

omgeving Bourguignon foto-4

 

Uitstekend geschikt voor wandelaars en fietsers, het ligt glooiende landschap zal voor de enigszins sportief ingestelde vakantieganger geen problemen opleveren.

Chateau in La Rochelle

Chateau in La Rochelle

Chalet Renard

Chalet

bosrievertje bij Bourguignon lès Morey

bosriviertje

oude waterplaats bij La Rochelle

Oude waterplaats

Voorjaar in Bourguignon lès Morey

Voorjaar

Prachtige vergezichten van de de Roche de Morey

Uitzicht vanaf de Roche de Morey

Kerk in Bourguignon lès Morey

Zicht op Kerk Bourguignon lès Morey

oude stallen

Oude stallen