Selecteer een pagina

Haute Saône

Haute Saône

carteHauteSaone

Het in de uitlopers van de Vogezen en de Jura gelegen departement de Haute Saône is een eiland van natuurschoon. Eindeloze variaties van groen en geel, afgewisseld door rivieren en plassen, doorsneden door kronkelige weggetjes. Een ideaal gebied voor wandelaars en fietsers.

Natuur

rode wauw-2In de rijke natuur tref je de meest bijzondere vogels en insecten aan, velden vol orchideeën en bloemen die je in Nederland nauwelijks meer ziet. Een ongeschonden natuur voor wandelaars, fietsers, ruiters, kanoërs, fotografen, vogelkijkers, schilders.

Historie

oude waterplaats bij La Rochelle

Oude waterplaats

De streek is al eeuwen bij de mens in trek en de vroege bewoners hebben bijzondere sporen nagelaten van hun leven en gebruiken. Heb je belangstelling voor geschiedenis en oude bouwkunst, dan kom je in de Haute Saône prima aan je trekken. Zwerfstenen, stenen met gaten (de pierre percee), versterkte huizen, openbare bronnen en wasplaatsen of de vele oude kerkjes met vaak bijzondere daken. Abdijen,kastelen, geheimzinnige ruïnes in de ongeschonden natuur.

Ronchamp

Chapel de Notre Dame du Haut, RonchampEen hoogtepunt van de hedendaagse sacrale architectuur kun je echter ook vinden in de Haute Saône: De kapel van Notre Dame du Haute in Ronchamp, van de wereldberoemde architect Corbusier, op slechts een uur rijden vanaf het vakantiechalet.

kunst en cultuur

De vele musea met volkskunst en oude ambachten, een opbloeiend cultureel leven, zeker ook door de vele Franse en buitenlandse kunstenaars die zich juist vanwege de natuur en de ruimte graag vestigen in deze omgeving. Veel ateliers zijn een bezoekje waard en de meeste kunstenaars ontvangen u graag!